top of page

Unieke & Handgemaakte sokken 

tvv Kom op tegen Kanker

Handgebreid in De Pinte volgens een uniek 'familie-recept'!
Met dank aan het brei-team Magda, Maria en Hilde

KOTK - LOGO SOKKA's.png
logo KOTK kleur.png
Wollebollen.jpg

Ontstaan

Terug naar school ...

Het ontwerp of patroon van de Sokka's ontstond vele jaren terug, ergens in de jaren '50. Om de kinderen van het eerste studiejaar meteen de vaardigheid van het breien aan te leren, maakte Maria Boone een eenvoudig, maar erg handig patroontje. De kinderen breiden het "rechte stuk", juf Maria breidde er dan telkens het "teenstuk" aan. Soms kreeg die de sok dezelfde kleur - als er voldoende wol was - of breidde ze er een ander kleurtje wol aan. 
 

Omdat er met 'overschotjes' werd gewerkt, moest er vaak creatief worden omgegaan met het ontwerp. Kleuren en soorten wol werden naar hartelust door elkaar gebruikt én ... de kleurrijke Sokka's waren geboren! 

"De sokka's worden zo groot of klein, kleurrijk of grappig,  
als er wol voorradig is ..."

Sokka's voor KOTK

Uniek, stuk voor stuk!

In de zoektocht naar een originele campagne om mijn bijdrage aan de 1000km te kunnen sponsoren, trok ik mijn stoute schoenen aan en stelde voor aan mijn moeder Magda Boone om haar hobby - zeg maar Sokka's breien voor de ganse familie - op een nòg grootschaligere manier in te zetten ...
Omdat ook zij KOTK al jaren een groot hart toedraagt, was het niet lang wachten op een antwoord. Samen met zus Maria en mijn vrouw Hilde zijn ze sindsdien zowat continu in de weer om Sokka's te breien. Een dikke merci aan hen dus!

Het samenbrengen van de fondsen voor Kom Op Tegen Kanker, is een stevige, maar mooie uitdaging die tegelijk ook heel wat voldoening geeft. Alle deelnemers trachten daarbij op een originele manier voldoende geld binnen te brengen om hun deelname te garanderen. 

Èn terecht! Het onderzoek naar kanker kan de steun van ons allen bijzonder goed gebruiken! De vele campagnes en onderzoeken die KOTK daarmee kan sponsoren, zijn elk op zich fantastische initiatieven waarbij iedere euro méér dan goed besteed wordt!

 

Ook iedere "solo-rijder" die voor de integrale 1000km (8 x 125 km over vier dagen) gaat, moet zijn volledige startbedrag "opbrengen"!  Een stevige maar haalbare uitdaging, niet in het minst dankzij de vele bijdragen van zovele mensen!
Een hele dikke merci aan jullie allen dus!

Ook de opbrengst van deze Sokka's wordt integraal aan MJR-team van De Pinte gestort. MJR die met meer dan 10 ploegen al jaren trouw op post staan bij de start van de 1000km in Mechelen tijdens het weekend van Hemelvaart. 

 

"Te kunnen en mogen deelnemen aan de 1000km van KOTK, is voor mij een bijzonder grote motivator om daar een groot deel van het jaar mee bezig te zijn!" 

Image by Les Triconautes

Sokka's kiezen

Jong of oud ...? Sokka's zitten àltijd lekker ...!

Sokka's ontstaan op basis van 'overschotjes' breigaren. Met een flinke dosis fantasie en creativiteit, zoekt het brei-team de perfecte 'match' waarmee ze de frisse kleurpatronen laten ontstaan. Daarnaast zijn ze ook afhankelijk van de lengte én de soort wol die op dat moment ter beschikking wordt gesteld (hierbij dank aan de geslaagde Facebook campagne). 

Dat maakt dat ieder paar sokken telkens héél authentiek en origineel is. Zelden zal je twee paar sokken met hetzelfde patroon herkennen. Vandaar dat ze ook allemaal hun eigen troetelnaampje krijgen en hun geheimpjes al 'n beetje verklappen ... 

Sokka's kiezen is daardoor 'kiezen wat de pot schaft'. De keuze maak je op basis van de lengtemaat van je voet. Sokka's zijn er voor JONG én OUD!
Op de site vermelden telkens de
buitenmaat van de sok. Daardoor kan je makkelijk zélf bepalen welke sok jouw voorkeur heeft. Graag strak aan de voet of liever wat losser ... ? Het kan allemaal!

 

Zolang jouw maat beschikbaar is natuurlijk. Is jouw maat niet (meer) voorradig?
Of heb je liever een ander patroon? Geen zorg! Kom geregeld eens langs op de site want
de collectie wordt regelmatig verder aangevuld!

Sokka's, het perfécte cadeau

... mét steun aan het goede doel!

Het is héérlijk zo'n paar sokken aan de voetjes te hebben. Voor jong én oud is het een lekker gezellig hebbeding! Zeker als het buiten grauw en koud is ...
 

Met een paar sokka's aan de voeten, zorg je niet alleen voor een stukje nostalgische gezelligheid, je levert ook een fantastisch mooie bijdrage!

Daarom zijn Sokka's ook een uitstekende cadeautip. Niet alleen om te geven, maar ook om te krijgen! Voor élke gelegenheid! Misschien scoor je wel extra met dit originele verjaardagscadeau? Of wordt het een pakje van de Sint voor je kind of kleinkind? Of wordt het jouw meest ludieke eindejaarsgeschenk?

De Sokka's worden geleverd in een eco-vriendelijke verpakking zodat je met trots het pakketje kan afgeven. Wedden dat je meteen alle aandacht krijgt ...?

"Met Sokka's zit je altijd goed ...
én je zorgt voor een mooie bijdrage
aan Kom Op Tegen Kanker!"

logo KOTK kleur.png

De verkoop van deze sokken is onderdeel van het actieprogramma MJR - De Pinte
Ook deze opbrengst wordt intergraal overgemaakt aan Kom Op Tegen Kanker met als doel de nodige fondsen te werven. 

 

DANK VOOR JOUW BIJDRAGE & SUPPORT !

logo KOTK kleur.png
MJR Logo
bottom of page